GIBANICA PET KORA

Potrebni sastojci:

Za dva rolata.
500g kora za pitu ili gibanicu;
300g kackavalja;
300g sunke ili parizera;
1 kisela pavlaka;
2 jaja;
70ml ulja;
Kecap.


Priprema:

Kackavalj i sunku ili parizer izrendajte. Redjajte kore po sledecem redosledu:
I kora - premazite uljem; II kora - premazite kecapom; III kora - premazite polovinom pavlake i odozgo pospite rendanim kackavaljem; IV kora - stavite sunku i  V kora - premazite jednim umucenim jajetom. Uvijte u rolat. Isti postupak je i za drugi rolat.

Rolate stavite na pleh oblozen papirom za pecenje pa premazite sa malo pavlake.

 Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, vi prilagodite sami vreme pecenja jer zavisi kakva vam je rerna. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI