GIBANICA PET KORA
Potrebni sastojci:
Za dva rolata.
500g kora za pitu ili gibanicu;
300g kackavalja;
300g sunke ili parizera;
1 kisela pavlaka;
2 jaja;
70ml ulja;
Kecap.
Priprema:
Kackavalj i sunku ili parizer izrendajte. Redjajte kore po sledecem redosledu:
I kora - premazite uljem; II kora - premazite kecapom; III kora - premazite polovinom pavlake i odozgo pospite rendanim kackavaljem; IV kora - stavite sunku i V kora - premazite jednim umucenim jajetom. Uvijte u rolat. Isti postupak je i za drugi rolat.
Rolate stavite na pleh oblozen papirom za pecenje pa premazite sa malo pavlake.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, vi prilagodite sami vreme pecenja jer zavisi kakva vam je rerna.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!