RIBLJA CORBA
Potrebni sastojci:
1kg ribe (birajte nekoliko razlicitih vrsta ili samo jednu, kako god izaberete necete pogresiti);
2 kasike ulja;
2 kasike brasna;
3 sargarepe;
1 crni luk;
1 jaje;
Pola limuna;
2 lista lovora;
1 casa pavlake;
1 kasicica aleve paprike;
Biber;
So;
Persun.
Priprema:
Ocistite ribu od krljusti izvadite iznutrice, operite je u hladnoj vodi i iseckajte na kockice. U vecem loncu zagrejte vodu u koju cete prethodno dodati sargarepu, luk, lovor i so. Posle pola sata dodajte i ribu da se kuva jos 15 minuta. Potom je izvadite iz vode, sacekajte da se malo ohladi i sto bolje je ocistite od kostiju, a onda ponovo vratite u corbu koja se krcka.
U tiganju zagrejte ulje, a onda mu dodajte brasno, alevu papriku i pola solje corbe. Sve dobro uprzite, skinite sa vatre i dodajte bibera, pavlaku, jaje i iscedjen limun. Izmesajte dobro sve sastojke, a potom dolijte smesu u corbu i cekajte da se krcka jos neko vreme. Znacete da je corba gotova kada riba pocne polako da se raspada.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.