RIBLJA CORBA

Potrebni sastojci:

1kg ribe (birajte nekoliko razlicitih vrsta ili samo jednu, kako god izaberete necete pogresiti);
2 kasike ulja;
2 kasike brasna;
3 sargarepe;
1 crni luk;
1 jaje;
Pola limuna;
2 lista lovora;
1 casa pavlake;
1 kasicica aleve paprike;
Biber;
So;
Persun.

Priprema:

Ocistite ribu od krljusti izvadite iznutrice, operite je u hladnoj vodi i iseckajte na kockice. U vecem loncu zagrejte vodu u koju cete prethodno dodati sargarepu,  luk, lovor i so. Posle pola sata dodajte i ribu da se kuva jos 15 minuta. Potom je izvadite iz vode, sacekajte da se malo ohladi i sto bolje je ocistite od kostiju, a onda ponovo vratite u corbu koja se krcka. 

U tiganju zagrejte ulje, a onda mu dodajte brasno, alevu papriku i pola solje corbe.  Sve dobro uprzite, skinite sa vatre i dodajte bibera,  pavlaku, jaje i iscedjen limun. Izmesajte dobro sve sastojke, a potom dolijte smesu u corbu i cekajte da se krcka jos neko vreme.  Znacete da je corba gotova kada riba pocne polako da se raspada. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI