BORANIJA SA PILETINOM

Potrebni sastojci:

500g zute boranije;
1 crni luk;
1 veca sargarepa;
1 veci krompir;
1 kutlaca kuvanog paradajza;
1 paskanat;
600-800g pilecih bataka i karabataka;
6 cena belog luka;
1 pileca kocka za supu;
1,5 kasika brasna;
1 kasika slatke crvene paprike;
Ulje;
Zacin po ukusu;
So po ukusu;
Biber po ukusu;
Persun.

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, sargarepu i paskanat na tanke kolutove,  krompir isecite na kockice. Sve sastojke stavite u serpu, dodajte boraniju, pilece meso i 1 kutlacu kuvanog paradajza.
Nalijte vodom da ogrezne i  kuvajte na tihoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode. 

Boraniju kuvajte dok ne omeksa pa dodajte kockicu za supu.  Zatim napravite zaprsku, sipajte ulje dodajte brasno da se uprzi, sklonite sa ringle i dodajte jednu kasiku aleve paprike, promesajte i sipajte u boraniju. Dodajte zacine po ukusu  i pustite da se krcka jos 10 minuta.
Kada sklonite sa vatre dodajte beli luk i persun. Ostavite poklopljeno kako bi boranija poprimila ukus i miris belog luka i persuna.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI