Постови

TESTENINA SA PESTO SOSOM

Слика
Da biste napravili testeninu sa pesto sosom, trebace vam sledeci sastojci: Potrebni sastojci: 300g testenine po izboru; 2 solje svezeg bosiljka; 1/2 solje rendanog parmezana; 1/3 solje badema; 2 cena belog luka; 1/2 solje maslinovog ulja; So i biber po ukusu. Priprema: Skuvajte testeninu po uputstvu na pakovanju.  U blenderu ili seckalici,  kombinujte bosiljak, parmezan, bademe, beli luk, so i biber. Dodajte maslinovo ulje i  blendajte dok ne dobijete glatku pastu.  Pomesajte pesto sos sa kuvanom testeninom.  Posluzite toplo, posuto dodatnim parmezanom i svezim bosiljkom.  Uzivajte u vasoj testenini sa pesto sosom!

LESNIK KEKSICI

Слика
Lesnik keksici se brzo prave, ukusni su, odlicno idu uz kafu, caj ili samostalno. Idealni kada vam dodju iznenadni gosti.  Potrebni sastojci: 2 cela jajeta + 1 zumance; 1 casa od jogurta secera; 1 vanilin secer; 200ml ulja; 250-300g brasna; 1 prasak za pecivo. Priprema: U posudu razbijte jaja i jedno zumance, mutite zicom, zatim dodajte secer i vanilin secer i nastavite da mutite kako bi se dobila kompaktna smesa. Dodajte ulje i brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umesite testo pa formirajte kuglice velicine oraha.  Belance koje vam je ostalo umutite zicom.  Kuglice uronite u belance zatim u mlevene lesnike (250g). Redjajte kuglice na pleh oblozen papirom za pecenje. Napravite udubljenje na sredisnjem delu na svakoj kuglici, zatim svako udubljenje ispunite kockicama cokolade. Pecite keksice na 160 stepeni oko 20 minuta ili dok donji deo keksica ne porumeni.

ARAPSKA SALATA

Слика
Arapska salata je ukusan i zdrav nacin da uzivate u svezim ukusima sacinjenim od raznovrsnog zelenila, sarenog povrca i ostrog preliva. Odlicno ide uz meso.  Potrebni sastojci: 1/4 isecene ajsberg salate; 2 srednja isecena na kockice paradajza; 2 srednja krastavca isecena na kockice; 1/2 crvenog luka sitno iseckanog; 1/4 solje persunovog lista. Preliv za salatu: 1/2 kasicice susene nane; 1/2 limunovog soka; 1 kasika maslinovog ulja; 1/2 kasicice soli; 1/4 kasicica mlevenog bibera. Priprema: U posudi pomesajte zelenu salatu, paradajz,  krastavac, luk i persun.  U posebnu ciniju umutite sastojke za preliv.  Prelijte salatu dresingom i promesajte da se sjedini.  Posluzite hladno.