PASULJ SA KOBASICOM
Potrebni sastojci:
500g pasulja;
800g crnog luka;
Malo ulja;
2-3 lista lovora;
So;
Biber i biljni zacin;
Aleva paprika;
3-4 cena belog luka;
Kobasice.
Priprema:
Pasulj prvo prokuvajte, pa tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite, pobiberite, dodajte lovorov list. Kuvajte pasulj na laganoj vatri dok se ne skuva.
Nemojte ga mesati da se ne bi raspao. Kada se pasulj skuvao, ocistite luk, i naseckajte ga na rezance. Proprzite ga na malo ulja dok ne omeksa. Na kraju dodajte jednu punu kasiku aleve paprike.
U vatrostalnu posudu, tepsiju i zemljanu posudu sipajte na dno malo ulja, zatim dodajte red ocedjenog pasulja, red luka i tako dok ne potrosite sve sastojke. Odozgo stavite beli luk i kobasice mozete sveze a mogu i dimljene.
Nalijte malo vode u kojoj se kuvao pasulj i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se pasulj ne zapece.
Obozavam pasulj. Savršeno!
ОдговориИзбриши