KIFLICE SA EUROKREMOM


 Potrebni sastojci:

- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kesica sušenog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- Eurokrem za punjenje
- 1 žumance za premazivanje
- Šećer u prahu za posipanje (po želji)

 Priprema:

1. Priprema testa:
   - U mlako mleko dodajte šećer i sušeni kvasac (ako koristite sveži kvasac, prvo ga razmutite u mleku sa šećerom i ostavite 10 minuta da se aktivira). Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne zapeni.
   - U veću posudu stavite brašno, so, ulje, jaje, i dodajte nadošli kvasac sa mlekom.
   - Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Po potrebi dodajte još malo brašna.
   - Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu dok se ne udvostruči (oko 1 sat).

2. Formiranje kiflica:
   - Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na nekoliko manjih delova (obično 4).
   - Svaki deo razvucite u krug i isecite na trouglove.
   - Na širu stranu svakog trougla stavite po kašičicu eurokrema, a zatim pažljivo uvijte kiflice od širine ka vrhu trougla.

3. Pečenje:
   - Kiflice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
   - Premažite ih umućenim žumancem.
   - Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

4. Završavanje:
   - Kada su kiflice pečene, izvadite ih iz rerne i ostavite da se malo prohlade.
   - Po želji, pospite ih šećerom u prahu pre serviranja.

Uživajte u svojim kiflicama sa eurokremom!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA