KAJIN BELI PIRINAČ
Kad god bi Kaja pravila beli pirinač sa piletinom, cela kuća bi se ispunila toplinom i mirisima koji su obećavali savršen ručak. Njena tajna nije bila samo u savršenom balansu začina, već i u ljubavi koju je unosila u svaki zalogaj. Pirinač je uvek bio mekan, dok su komadi piletine bili sočni, zapečeni do zlatne boje.
Taj jednostavan obrok postao je simbol utehe i porodične bliskosti. Svi za stolom su znali — kada mama Kaja kuva, to nije samo jelo, već pravi zagrljaj na tanjiru.
Potrebni sastojci:
2 pileća bataka i karabataka ili pileće belo meso
2 velike ili 4 male šargarepe
1 glavica crnog luka
250g pirinča
Lovorov list
So, biber
Začin
Kari
Ulje
Priprema:
Skuvajte supu od pilećih bataka i karabataka ili belog mesa, šargarepe, lovorovog lista i malo prepečene glavice crnog luka.
Na ulju lagano propržite opran pirinač, pa dodajte supu povremeno mešajući.
Kada pirinač omekša i supa bude već pri kraju, očistite meso od kostiju, šargarepe iseckajte po želji, pa dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, pa začinite po vašem ukusu.
Podmažite tepsiju uljem pa sipajte pirinač.
Pirinač pecite 15-20 minuta na 180-200 stepeni u zavisnosti od rerne.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!