KAJIN BELI PIRINAČ

Kad god bi Kaja pravila beli pirinač sa piletinom, cela kuća bi se ispunila toplinom i mirisima koji su obećavali savršen ručak. Njena tajna nije bila samo u savršenom balansu začina, već i u ljubavi koju je unosila u svaki zalogaj. Pirinač je uvek bio mekan, dok su komadi piletine bili sočni, zapečeni do zlatne boje.
 Taj jednostavan obrok postao je simbol utehe i porodične bliskosti. Svi za stolom su znali — kada mama Kaja kuva, to nije samo jelo, već pravi zagrljaj na tanjiru.

Potrebni sastojci:

2 pileća bataka i karabataka ili pileće belo meso
2 velike ili 4 male šargarepe 
1 glavica crnog luka
250g pirinča 
Lovorov list
So, biber
Začin 
Kari
Ulje

Priprema:

Skuvajte supu od pilećih bataka i karabataka ili belog mesa, šargarepe, lovorovog lista i malo prepečene glavice crnog luka.
Na ulju lagano propržite opran pirinač,  pa dodajte supu povremeno mešajući. 
Kada pirinač omekša i supa bude već pri kraju, očistite meso od kostiju, šargarepe iseckajte po želji,  pa dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, pa začinite po vašem ukusu.
Podmažite tepsiju uljem pa sipajte pirinač. 
Pirinač pecite 15-20 minuta na 180-200 stepeni u zavisnosti od rerne. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA