Постови

PILECA CORBA SA KROMPIROM

Слика
Ovu corbicu mozete kuvati sa bilo kojim mesom pilecim,  junetinom,  teletinom, povrcem... Potrebni sastojci: 500g piletine (belo meso) 3 veca krompira 2-3 sargarepe 2 cena belog luka Zacin So, biber Persun 1 jaje 1,5-2l vode Priprema: Nalijte hladnu vodu ubacite povrce i piletinu i sve zajedno kuvajte na tihoj temperaturi oko sat vremena,  sto duze kuvate corbu bice ukusnija i lepsa.  Kada se corba skuva izvadite meso i iseckajte ga sitno, za to vreme stapnim mikserom izmiksajte povrce,  vratite meso u corbu, zacinite po ukusu,  dodajte jedno umuceno jaje i pospite persunom, kuvajte corbu jos pet minuta. Prijatno!

ZLATNA PILETINA

Слика
Potrebni sastojci: 4 pileca filea 200g sampinjona  2 tikvice 2 zelene, crvene ili zute paprike 1 glavica crnog luka 6 cena belog luka 4 kasike maslinovog ulja  1 kasicica suvog persuna 1 ½ kasicice soli 1 kasicica kurkume Zacin, so, biber i origano po ukusu (moze i bez origana). Priprema: Pomesajte so, kurkumu, persun, sitno iseckani beli luk (3 cena) i dve kasike ulja. Iseckajte meso na snicle pa ga malo izlupajte. Meso uvaljajte u gore navedenu smesu i ostavite sa strane da odstoji. Za to vreme pripremite povrce, iseckajte papriku, tikvice, crni luk i sampinjone. U tiganj stavite dve kasike maslinovog ulja, dodajte crni luk i tri iseckana cena belog luka pa prodinstajte. Dodajte pecurke, kada njih proprzite dodajte papriku I tikvice, pa prziti dok ne ispari voda, zaciniti po ukusu, mozete dodati i malo origana. Posebno isprzite meso sa obe strane da dobije zlatnu boju. Servirajte piletinu uz povrce koje se prethodno pripremili.  Pri

SAMPITA

Слика
Potrebni sastojci: Za koru: 6 zumanaca 6 kasika secera 6 kasika mleka 6 kasika ulja 6 kasika brasna ½ kesice praska za pecivo Vanilin secer. Za sne: 12 belanaca 11 kasika secera 1 sok od limuna (moze I bez). Za agdu: 13 kasika secera 10 kasika vode.  Priprema: Umutite zumanca sa secerom i vanilin secerom dok ne postanu penasta, dodajte mleko i ulje, zatim brasno pomesano sa praskom za pecivo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 13 minuta. Stavite prvo agdu da se kuva na tihoj vatri, u medjuvremenu umutite belanca uz postepeno dodavanje secera. Kada se dobro umuti dodajte sok od limuna. Kada je agda skuvana odmah je vrucu postepeno dodajte u sne sve vreme muteci dok ne postane cvrsta.  Gotov sne stavite preko pecene kore. Gotovu sampitu ostavite u frizider da se stegne, najbolje preko noci. Sutradan uzivajte u ukusu iste. Zumanca koja su mi preostala iskoristila sam za kremu: Sastojci: - 6 zumanaca - 200 g secera  - 500 ml mleka - 1 kasicice eks