ZLATNA PILETINA

Potrebni sastojci:

4 pileca filea
200g sampinjona 
2 tikvice
2 zelene, crvene ili zute paprike
1 glavica crnog luka
6 cena belog luka
4 kasike maslinovog ulja 
1 kasicica suvog persuna
1 ½ kasicice soli
1 kasicica kurkume
Zacin, so, biber i origano po ukusu (moze i bez origana).


Priprema:

Pomesajte so, kurkumu, persun, sitno iseckani beli luk (3 cena) i dve kasike ulja.
Iseckajte meso na snicle pa ga malo izlupajte. Meso uvaljajte u gore navedenu smesu i ostavite sa strane da odstoji. Za to vreme pripremite povrce, iseckajte papriku, tikvice, crni luk i sampinjone.

U tiganj stavite dve kasike maslinovog ulja, dodajte crni luk i tri iseckana cena belog luka pa prodinstajte. Dodajte pecurke, kada njih proprzite dodajte papriku I tikvice, pa prziti dok ne ispari voda, zaciniti po ukusu, mozete dodati i malo origana.

Posebno isprzite meso sa obe strane da dobije zlatnu boju.
Servirajte piletinu uz povrce koje se prethodno pripremili. 

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI