ZLATNA PILETINA
Potrebni sastojci:
4 pileca filea
200g sampinjona
2 tikvice
2 zelene, crvene ili zute paprike
1 glavica crnog luka
6 cena belog luka
4 kasike maslinovog ulja
1 kasicica suvog persuna
1 ½ kasicice soli
1 kasicica kurkume
Zacin, so, biber i origano po ukusu (moze i bez origana).
Priprema:
Pomesajte so, kurkumu, persun, sitno iseckani beli luk (3 cena) i dve kasike ulja.
Iseckajte meso na snicle pa ga malo izlupajte. Meso uvaljajte u gore navedenu smesu i ostavite sa strane da odstoji. Za to vreme pripremite povrce, iseckajte papriku, tikvice, crni luk i sampinjone.
U tiganj stavite dve kasike maslinovog ulja, dodajte crni luk i tri iseckana cena belog luka pa prodinstajte. Dodajte pecurke, kada njih proprzite dodajte papriku I tikvice, pa prziti dok ne ispari voda, zaciniti po ukusu, mozete dodati i malo origana.
Posebno isprzite meso sa obe strane da dobije zlatnu boju.
Servirajte piletinu uz povrce koje se prethodno pripremili.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!