Постови

VEGETARIJANA ZAPECENI KROMPIR

Слика
Potrebni sastojci: 4-5 krompira (zavisi od velicine krompira); 2 paprike; 1 glavica crnog luka; 2-3 cena belog luka; 1-2 paradajza; 2 sargarepe; Malo persuna; So; Biber; Mesavina zacina; 1 kasika brasna; 150ml pavlake za kuvanje. Priprema: Oguliti krompir pa narezati na kockice. Dodati na kockice secene paprike, luk, sargarepu, beli luk, oljusten i iseckan paradajz. Sve zaciniti solju, biberom, mesavinom zacina, pa dodati kasiku brasna.  Promesati pa istresti u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali puterom. Posuti seckanim persunom i preliti jednom kasikom ulja, dodati i jednu solju vode. Prekriti folijom i ubaciti u zagrejanu rernu.  Peci na 200 stepeni oko pola sata, pa skinuti foliju, preliti pavlakom za kuvanje, pa vratite u rernu jos oko 15 minuta.

POMODORI BRUSCHETTA

Слика
Idealno za veceru... Potrebni sastojci: 1 baget; 200ml paradajz pirea; 2 kasike koncentrovanog paradajza; 1 konzerva tunjevine; 70-80g rendanog biljnog kackavalja. Priprema: Baget iseci na komade zeljene debljine. Paradajz pire i koncentrovani paradajz promesati, a kackavalj narendati.  Kriske bageta redjati u pleh oblozen pek papirom. Na svako parce staviti po malo smese od paradajza. Preko rasporediti po malo tunjevine (zajedno sa uljem iz konzerve). Sve posuti rendanim biljnim kackavaljem. Zapeci u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko desetak minuta tek da se kackavalj malo otopi.

PILETINA U JOGURTU

Слика
Jako brz i ukusan rucak. Piletina je socna i mekana. Potrebni sastojci: 2-3 parceta belog pileceg mesa; 1 velika solja jogurta; 1 kasicica senfa; Po potrebi karija; Po potrebi bibera; 1/2 limuna; 2 cena belog luka; 1/3 solje vode. Priprema: Meso iseckati na kockice i staviti u serpicu. Zaciniti solju, biberom i karijem. Dodati senf i sitno seckani beli luk. Sve izmesati kasikom da se zacinima sjedine sa celom kolicinom mesa, izmesati jogurt i vodu i preliti preko mesa. Sve izmesati kasikom da svaki komadic bude pod jogurtom. Sve staviti na slabu vatru i krckati dok meso ne omeksa. Bude jako brzo gotovo i jako ukusno.