Постови

RIZA SA SUVIM BRUSNICAMA

Слика
Potrebni sastojci: 1 1/2 solja pileceg bujona; 1 1/2 solja jabukovog soka; 1 velika kasika senfa; 3 velike kasike maslaca; 1/2 male kasike soli; 1/4 male kasike bibera; Suvi persun; Origano; Majcina dusica; 1 lovorov list; 1 solja rize; 1/2 glavice seckanog crvenog luka; 1 iseckana jabuka; 3 cena belog luka mlevenog; 1-2 kasike sirceta; 1/2 solje iseckanih i proprzenih oraha. Priprema: U serpu sipati pileci bujon, sok, senf, jednu veliku kasiku maslaca, so, biber, majcinu dusicu, origano, persun i lovorov list. Kada prokuva, dodati rizu i nastaviti sa kuvanjem 10-15 minuta. U tiganj staviti 2 kasike maslaca i zatim dodati iseckani luk i jabuku. Dinstati 5-7 minuta. Zatim dodati beli luk i nastaviti sa dinstanjem par minuta. Dodati rizu, brusnice i orahe. Sve polako promesati. Na kraju dodati sirce, sve promesati i posuti majcinom dusicom i persunom.

SALATA OD SARGAREPE I ANANASA

Слика
Potrebni sastojci: 455g sargarepe; 1/2 solje grozdjica; 1 velika kasika meda; 1/3 solje ananasa; 1/2-3/4 solje majoneza. Priprema: Sargarepu oprati, ocistiti i iseci na stapice ili narendati. Grozdjice drzati malo u toploj vodi. Posle par minuta ih ocediti i malo drzati na cistoj salveti. Ananas ocediti od soka i iseci na manje komade. U ciniju staviti sargarepu, grozdjice, med, ananas i na kraju dodati majonez. Polako promesati i drzati u frizideru do sluzenja.

BORANIJA SA BRUSNICAMA I ORASIMA

Слика
Potrebni sastojci: 450g boranije; 3 velike kasike maslaca; 1 1/2 male kasike mlevenog belog luka; 1/2 solje malo pecenih oraha; 1/3 solje suvih brusnica; 2 male kasike soka od limina; So; 1/3 solje festa sira; 2 male kasicice narendane korice od limuna. Priprema: Boraniju skuvati ali voditi racuna da se ne prekuva. Kuvanu boraniju isprati sa hladnom vodom. U tiganj dodati maslac i na toplom maslacu dinstati luk par minuta. Dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem par minuta. Zatim dodati orahe, brusnice, sok od limuna, so i narendanu koricu od limuna. Sve polako promesati i na kraju dodati feta sir.