PUNJENE TIKVICE
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjifd3MpyuEvCK462NKKEsm6KNr2qibwwn0h0UMwzCIDR6DVzC79tYsio5pch_uIQdHr9h0K9zelzZ8sCoNj_naIfQ-x7Brag2QBt92HkKnQc37tGiMg_ulBrosiPascRvKg76OPQS9Apc/s320/Screenshot_20210602_231404.jpg)
Potrebni sastojci: 4 tikvice; 300g mlevenog mesa; 2 glavice crnog luka; 2 cena belog luka; 1/2 kasicice zacinske paprike (ko voli moze i ljita zacinska paprika); 200ml supe od povrca; 200g mladog kukuruza; 1 zelena paprika; 100g pirinca dugog zrna; 100g ceri paradajza; 100g pavlake; 100g sira; Ulje; So; Biber. Priprema: Pirinac skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduz, pa kasicicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i proprzite dok ne omeksa, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnjeceni beli luk. Zacinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrca, mladi kukuruz, pavlaku, pirinac, iseckanu papriku i iseckani sir. Po potrebi dodajte jos zacina, sve izmesajte i time napunite tikvice. Odozgo slozite polovine ceri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.