PUNJENE TIKVICE

 Potrebni sastojci:


4 tikvice;

300g mlevenog mesa;

2 glavice crnog luka;

2 cena belog luka;

1/2 kasicice zacinske paprike (ko voli moze i ljita zacinska paprika);

200ml supe od povrca;

200g mladog kukuruza;

1 zelena paprika;

100g pirinca dugog zrna;

100g ceri paradajza;

100g pavlake;

100g sira;

Ulje;

So;

Biber. 



Priprema:


Pirinac skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduz, pa kasicicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i proprzite dok ne omeksa, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnjeceni beli luk. Zacinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrca, mladi kukuruz, pavlaku, pirinac, iseckanu papriku i iseckani sir. Po potrebi dodajte jos zacina, sve izmesajte i time napunite tikvice. Odozgo slozite polovine ceri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI