PUNJENE TIKVICE
Potrebni sastojci:
4 tikvice;
300g mlevenog mesa;
2 glavice crnog luka;
2 cena belog luka;
1/2 kasicice zacinske paprike (ko voli moze i ljita zacinska paprika);
200ml supe od povrca;
200g mladog kukuruza;
1 zelena paprika;
100g pirinca dugog zrna;
100g ceri paradajza;
100g pavlake;
100g sira;
Ulje;
So;
Biber.
Priprema:
Pirinac skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduz, pa kasicicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i proprzite dok ne omeksa, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnjeceni beli luk. Zacinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrca, mladi kukuruz, pavlaku, pirinac, iseckanu papriku i iseckani sir. Po potrebi dodajte jos zacina, sve izmesajte i time napunite tikvice. Odozgo slozite polovine ceri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.