Постови

PUNJENE TIKVICE

Слика
  Potrebni sastojci: 4 tikvice; 300g mlevenog mesa; 2 glavice crnog luka; 2 cena belog luka; 1/2 kasicice zacinske paprike (ko voli moze i ljita zacinska paprika); 200ml supe od povrca; 200g mladog kukuruza; 1 zelena paprika; 100g pirinca dugog zrna; 100g ceri paradajza; 100g pavlake; 100g sira; Ulje; So; Biber.  Priprema: Pirinac skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduz, pa kasicicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i proprzite dok ne omeksa, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnjeceni beli luk. Zacinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrca, mladi kukuruz, pavlaku, pirinac, iseckanu papriku i iseckani sir. Po potrebi dodajte jos zacina, sve izmesajte i time napunite tikvice. Odozgo slozite polovine ceri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata. 

SPAGHETTI DI TOSCANA

Слика
  Potrebni sastojci: 200g pancete; 250g sampinjona; 5dl paradajz sosa; 2-3 sveza paradajza; 400g spageta; Govedja kocka za supu; Vegeta po ukusu; Seckani persun; Bosiljak; So i biber po ukusu.  Priprema: Skuvajte spagete. U tiganju proprzite slaninu iseckanu na kocke. Posle kraceg przenja dodajte sampinjone isecene na listice a zatim i svezi paradajz isecen na kockice.  Kada je sve dobro proprzeno dodajte paradajz sos i sve ostale gore navedene zacine.  Gotov sos preliti preko kuvanih spageta.

KAKINE ORASNICE

Слика
  Potrebni sastojci: 2 jajeta; 250g mlevenih oraha; 250g seckanih oraha; 180g secera u prahu.  Priprema: Viljuskom umutiti jaja sa prah secerom. Dodati mlevene orahe pa dobro sjediniti masu. Praviti kiflice i svaku kiflicu uvaljati u seckane orahe.  Peci u plehu oblozenom papirom za pecenje na 180 stepeni oko 35 minuta.