Постови

PANZEROTTI

Слика
Potrebni sastojci: 600g brasna; 200ml toplog mleka; 100ml tople vode; 100ml ulja; 1 kesica suvog kvasca; 1 kasicica secera; 1,5 kasicice soli. Za premazivanje: 1 jaje; Susam za posipanje. Nadev: Parizer, sunka...; Sir po zelji; 1 kisela pavlaka; 1 kasika kecapa; Origano. Priprema: U vangli pomesajte toplo mleko sa toplom vodom, ulje pa dodajte secer, suvi kvasac, promesajte.  U brasno dodajte so, promesajte pa postepeno sipajte u vanglu sa mlekom i vodom. Zamesite testo, pokrijte ga providnom folijom i ostavite da nadodje oko 20-25 minuta na toplom mestu.  Dok cekate da testo naraste napravite nadev.  Sve sastojke gore navedene pomesajte tako sto cete izrendati parizer,  sir (ukoliko koristite kackavalj), dodajte pavlaku,  kecap i origano, sve izmesajte.  Na pobrasnjenu radnu povrsinu izvadite testo i  oklagijom razvijte testo srednje debljine pa okruglom cinijom vadite krugove (12cm sirine). Filujte jednu stranu kruga,  preklopite je drugom, zatim viljuskom pri

PITA SA MESOM

Слика
Potrebni sastojci: 1/2kg kora za pitu; 1/2kg mesanog mlevenog mesa; 1 veca glavica crnog luka; 100ml ulja; 1 kasika zacina; 1/2 kasicice soli; 1/2 kasicice bibera; 1 kasika persunovog lista; 200ml jogurta; 4 jaja; 400ml vode.  Priprema: Iseckajte sitno crni luk, dodajte ulje i  4-5 kasika vode pa luk prodinstajte i  malo proprzite da dobije staklastu boju.  Dodajte meso i  polovinu vode (200ml) pa sve zajedno prodinstajte dok voda ne ispari.  Dodajte zacin, biber i  persunov list.  Pripremite preliv: Umutite jaja sa pola kasicice soli,  dodajte jogurt i ostatak vode.  Podmazite pleh, stavite na dno tri kore , pa preko trece stavite  svuda po malo mesa. Redjajte tako dok se sve kore ne utrose.  Isecite pitu pa je prelijte umucenim prelivom. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-40 minuta . Pecenu pitu premazite  mesavinom od 2 kasike ulja i  2 kasike vode. Pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko. 

KROMPIR SA PILETINOM

Слика
Potrebni sastojci: 1kg krompira; Pilece belo meso; 1 jaje; 1 casa mleka (200ml); 3 kasicice majoneza; 2-3 kasike paradajz sosa; 1 kasicica soli; 1 kasicica zacina; 1 kasicica slatke paprike; Malo belog luka u granulama; Malo bibera; Malo persunovog lista; 200g kackavalja. Priprema: Krompir isecite na kockice i zacinite tako sto cete pomesati majonez,  paradajz sos,  so, zacin, beli luk, biber i  slatku papriku. Dobro izmesajte kako bi se svi zacini sjedinili sa krompirom.   Pilece belo meso isecite na kockice pa i njega zacinite. Proprzite u tiganju desetak minuta pa sjedinite sa krompirom. Preko stavite malo persuna, zatim umutite jedno jaje sa mlekom pa prelijte preko krompira.  Pecite krompir u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.   Nakon 40 minuta izvadite krompir i  preko stavite narendani kackavalj,  pecite jos 5-10 minuta.