PANZEROTTI
Potrebni sastojci:
600g brasna;
200ml toplog mleka;
100ml tople vode;
100ml ulja;
1 kesica suvog kvasca;
1 kasicica secera;
1,5 kasicice soli.
Za premazivanje:
1 jaje;
Susam za posipanje.
Nadev:
Parizer, sunka...;
Sir po zelji;
1 kisela pavlaka;
1 kasika kecapa;
Origano.
Priprema:
U vangli pomesajte toplo mleko sa toplom vodom, ulje pa dodajte secer, suvi kvasac, promesajte.
U brasno dodajte so, promesajte pa postepeno sipajte u vanglu sa mlekom i vodom. Zamesite testo, pokrijte ga providnom folijom i ostavite da nadodje oko 20-25 minuta na toplom mestu.
Dok cekate da testo naraste napravite nadev. Sve sastojke gore navedene pomesajte tako sto cete izrendati parizer, sir (ukoliko koristite kackavalj), dodajte pavlaku, kecap i origano, sve izmesajte.
Na pobrasnjenu radnu povrsinu izvadite testo i oklagijom razvijte testo srednje debljine pa okruglom cinijom vadite krugove (12cm sirine).
Filujte jednu stranu kruga, preklopite je drugom, zatim viljuskom pritisnite ivice kako nadev ne bi iscureo. Panzerotti premazite umucenim jajetom i pospite susamom.
U pleh stavite papir za pecenje, poredjajte panzerotti i pecite na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne porumene.
Savršene!
ОдговориИзбриши