SVAPSKA STRUDLA

Potrebni sastojci:

500g kora za pitu;
3 jaja;
1,5 casa (2dl) secera;
1 casa ulja;
2 case griza;
2 case jogurta;
1 prasak za pecivo;
1 vanilin secer. 

Nadev:

500g mlevenog maka;
10 kasika secera;
3-4dl mleka.

Priprema:
Umutite jaja i secer, zatim dodajte tecne sastojke, griz, prasak za pecivo i  vanilin secer.  Ovom smesom cete premazivati kore. 
Pomesajte mak i  secer pa prelijte vrucim mlekom.  Ostavite da se ohladi. 
Kore podelite na tri dela, kako bi dobili tri rolata.

Svaku koru premazite nadevom od jogurta i  griza,  preko poslednje kore stavite fil od maka, pa uvijte u rolat. Strudle redjajte u podmazan pleh, premazite ih odozgo ostatkom nadeva. 
Pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok ne dobije lepu boju.  Kada se ohladi gotovu strudlu pospite secerom u prahu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI