SVAPSKA STRUDLA
Potrebni sastojci:
500g kora za pitu;
3 jaja;
1,5 casa (2dl) secera;
1 casa ulja;
2 case griza;
2 case jogurta;
1 prasak za pecivo;
1 vanilin secer.
Nadev:
500g mlevenog maka;
10 kasika secera;
3-4dl mleka.
Priprema:
Umutite jaja i secer, zatim dodajte tecne sastojke, griz, prasak za pecivo i vanilin secer. Ovom smesom cete premazivati kore.
Pomesajte mak i secer pa prelijte vrucim mlekom. Ostavite da se ohladi.
Kore podelite na tri dela, kako bi dobili tri rolata.
Svaku koru premazite nadevom od jogurta i griza, preko poslednje kore stavite fil od maka, pa uvijte u rolat. Strudle redjajte u podmazan pleh, premazite ih odozgo ostatkom nadeva.
Pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok ne dobije lepu boju. Kada se ohladi gotovu strudlu pospite secerom u prahu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.