Постови

PAPALINE IZ RERNE

Слика
Meso papaline je bogato omega 3 masnim kuselinama koje pomazu u prevenciji mnogih bolesti.  Potrebni sastojci: 700g papalina; So po ukusu; 1 casa maslinovog ulja; Malo mlevene crvene paprike (moze i ljuta ko voli); 1 kasika kukuruznog brasna. Priprema: Papaline posolite, pospite brasnom i mlevenom crvenom paprikom,  zatim sipajte ulje. Sve dobro sjedinite.  Papaline poredjajte u pleh oblozen papirom za pecenje. Pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta u zavisnosti od rerne. 

PANZEROTTI

Слика
Potrebni sastojci: 600g brasna; 200ml toplog mleka; 100ml tople vode; 100ml ulja; 1 kesica suvog kvasca; 1 kasicica secera; 1,5 kasicice soli. Za premazivanje: 1 jaje; Susam za posipanje. Nadev: Parizer, sunka...; Sir po zelji; 1 kisela pavlaka; 1 kasika kecapa; Origano. Priprema: U vangli pomesajte toplo mleko sa toplom vodom, ulje pa dodajte secer, suvi kvasac, promesajte.  U brasno dodajte so, promesajte pa postepeno sipajte u vanglu sa mlekom i vodom. Zamesite testo, pokrijte ga providnom folijom i ostavite da nadodje oko 20-25 minuta na toplom mestu.  Dok cekate da testo naraste napravite nadev.  Sve sastojke gore navedene pomesajte tako sto cete izrendati parizer,  sir (ukoliko koristite kackavalj), dodajte pavlaku,  kecap i origano, sve izmesajte.  Na pobrasnjenu radnu povrsinu izvadite testo i  oklagijom razvijte testo srednje debljine pa okruglom cinijom vadite krugove (12cm sirine). Filujte jednu stranu kruga,  preklopite je drugom, zatim viljuskom pri

PITA SA MESOM

Слика
Potrebni sastojci: 1/2kg kora za pitu; 1/2kg mesanog mlevenog mesa; 1 veca glavica crnog luka; 100ml ulja; 1 kasika zacina; 1/2 kasicice soli; 1/2 kasicice bibera; 1 kasika persunovog lista; 200ml jogurta; 4 jaja; 400ml vode.  Priprema: Iseckajte sitno crni luk, dodajte ulje i  4-5 kasika vode pa luk prodinstajte i  malo proprzite da dobije staklastu boju.  Dodajte meso i  polovinu vode (200ml) pa sve zajedno prodinstajte dok voda ne ispari.  Dodajte zacin, biber i  persunov list.  Pripremite preliv: Umutite jaja sa pola kasicice soli,  dodajte jogurt i ostatak vode.  Podmazite pleh, stavite na dno tri kore , pa preko trece stavite  svuda po malo mesa. Redjajte tako dok se sve kore ne utrose.  Isecite pitu pa je prelijte umucenim prelivom. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-40 minuta . Pecenu pitu premazite  mesavinom od 2 kasike ulja i  2 kasike vode. Pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko.