HLEB SA KAFOM
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWp6ooPg_Yc6w8vTaHWRTdS_peZUdcGVwdoy8w2bSpxajn_fuu-eXEMLJvNu5NLdmMf8RejpsYiTnKceebL3jIcOIZ6aksp7ThOH_vvq86EPZQEm0hqr3Ik9A2Q_WrT43u-HuRbVcV1NU/s1600/1581474529133046-0.png)
Potrebni sastojci: 1/2 solje brasna; 2 male kasike kvasca; 1/2 solje tople vode; 2 velike kasike kakao praha; 1 1/2 solje brasna; 1 solja razenog brasna; 1 1/2 solja brasna od cele psenice; 2 velike kasike secera; 1 mala kasika soli; 1/4 solje ulja; 3/4 solje kuvane kafe. Priprema: U malu ciniju staviti 1/2 solje brasna, kvasac i toplu vodu. Ciniju ostaviti sa strane. U veliku ciniju staviti sve tri vrste brasna, kakao, secer i so. Polako promesati. U kvasac dodati ulje, mlaku kafu i sve polako dodavati u ciniju sa brasnom. Napraviti testo. Testo premazati sa uljem, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste. Kasnije testo staviti na radnu povrsinu posutu brasnom. Testo oblikovati u duguljasti oblik i staviti u podmazanu tepsiju velicine 14x24cm. Testo peci na 185 stepeni.