PECENI KROMPIR
Potrebni sastojci:
11/2kg krompira;
1 glavica crvenog luka;
3 velike kasike maslaca;
3 velike kasike ulja;
Slanina;
So;
Biber;
Majcina dusica.
Priprema:
U malu ciniju staviti omeksali maslac i ulje. Pola od ove smese staviti u tepsiju u kojoj ce se peci krompir.
Krompir oprati, oguliti i iseci na tanke kriske. Voditi racuna da krompir ne secete do kraja, da bi se mogao lakse preneti u posudu u kojoj ce se peci.
Luk ocistiti i iseci na tanke kriske.
Iseceni luk rasporediti i stavljati izmedju isecenih krompira. Krompir posuti sa soli i biberom.
Krompir peci 1 sat i 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Slaninu ocediti od masnoce i posuti je preko krompira.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.