PECENI KROMPIR

Potrebni sastojci:

11/2kg krompira;
1 glavica crvenog luka;
3 velike kasike maslaca;
3 velike kasike ulja;
Slanina;
So;
Biber;
Majcina dusica.

Priprema:

U malu ciniju staviti omeksali maslac i ulje. Pola od ove smese staviti u tepsiju u kojoj ce se peci krompir.
Krompir oprati, oguliti i iseci na tanke kriske. Voditi racuna da krompir ne secete do kraja, da bi se mogao lakse preneti u posudu u kojoj ce se peci. 
Luk ocistiti i iseci na tanke kriske.
Iseceni luk rasporediti i stavljati izmedju isecenih krompira. Krompir posuti sa soli i biberom.
Krompir peci 1 sat i 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Slaninu ocediti od masnoce i posuti je preko krompira.
Preko krompira posuti majcinu dusicu i krompir ponovo vratiti u sporet da se pece jos 35 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI