KREM SUPA OD KARFIOLA I KELJA

Potrebni sastojci:

1 karfiol;
1 velika kasika maslinovog ulja;
So;
Biber;
1 veza kelja;
1 glavica crvenog luka;
6 solja bujona od povrca ili pileceg;
4 velike kasike proprzenog kikirikija.

Priprema:

Karfiol i kelj iseci na manje komade. Karfiol staviti u podmazanu i papirom oblozenu tepsiju. Posuti ga sa 2 kasike ulja, soli i biberom i peci u rerni 25 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
Isto uraditi i sa keljem. Kelj peci 30 minuta na temperaturi od 150 stepeni.
U medjuvremenu u serpu staviti 2 kasike ulja i dodati iseckani luk. Luk dinstati par minuta i onda dodati mleveni beli luk i karfiol. Nastaviti sa dinstanjem par minuta. Zatim usuti bujon i kuvati supu 10 minuta.
Na kraju dodati kelj i kuvati jos 10-15 minuta. Dodati jos malo soli i bibera.
Kuvano povrce malo ohladiti i izblendirati. Supu sluziti sa pecenim keljem i kikirikijem.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI