BULGUR SA BROKOLIJEM

Bulgur se dobija neobičnom obradom durum psenice. Ona se najpre kuva a zatim susi i tako osusena lomi na veoma sitne ili nesto vece komadice, sto znaci da je bulgur vec delimicno skuvana zitarica i zbog toga je vreme kuvanja tako dobijenog proizvoda kratko.

Potrebni sastojci:

1 solja obarenog i iseckanog brokolija;
1 solja bulgura;1 glavica crvenog luka;
1 velika kasika kuvanog paradajza;
1/2 velike kasike maslaca;
3 velike kasike maslinovog ulja;
1 solja vruce vode;
1 solja pileceg bujona;
1 mala kasika soli;
1 mala kasika kima;
1 mala kasika bibera;
1/2 male kasike mlevene ljute paprike.

Priprema:

U serpu usuti ulje, maslac i iseckan luk. Dinstati par minuta dok luk ne omekša.
Dodati bulgur i nastaviti sa dinstanjem 5 minuta.
Posle pet minuta dodati brokoli, promesati i usuti vodu, pileci bujon i navedene zacine.
Kuvati dok se bulger ne skuva.
Napisite kako vam se dopalo, mozda vi imate neku ideju, dozvoljeno je eksperimentisati, bice mi drago da podelite sa mnom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI