BULGUR SA BROKOLIJEM
Bulgur se dobija neobičnom obradom durum psenice. Ona se najpre kuva a zatim susi i tako osusena lomi na veoma sitne ili nesto vece komadice, sto znaci da je bulgur vec delimicno skuvana zitarica i zbog toga je vreme kuvanja tako dobijenog proizvoda kratko.
Potrebni sastojci:
1 solja obarenog i iseckanog brokolija;
1 velika kasika kuvanog paradajza;
1/2 velike kasike maslaca;
3 velike kasike maslinovog ulja;
1 solja vruce vode;
1 solja pileceg bujona;
1 mala kasika soli;
1 mala kasika kima;
1 mala kasika bibera;
1/2 male kasike mlevene ljute paprike.
Priprema:
U serpu usuti ulje, maslac i iseckan luk. Dinstati par minuta dok luk ne omekša.
Dodati bulgur i nastaviti sa dinstanjem 5 minuta.
Posle pet minuta dodati brokoli, promesati i usuti vodu, pileci bujon i navedene zacine.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.