HLEB SA KAFOM

Potrebni sastojci:

1/2 solje brasna;
2 male kasike kvasca;
1/2 solje tople vode;
2 velike kasike kakao praha;
1 1/2 solje brasna;
1 solja razenog brasna;
1 1/2 solja brasna od cele psenice;
2 velike kasike secera;
1 mala kasika soli;
1/4 solje ulja;
3/4 solje kuvane kafe.

Priprema:

U malu ciniju staviti 1/2 solje brasna, kvasac i toplu vodu. Ciniju ostaviti sa strane.
U veliku ciniju staviti sve tri vrste brasna, kakao, secer i so. Polako promesati.
U kvasac dodati ulje, mlaku kafu i sve polako dodavati u ciniju sa brasnom. Napraviti testo.
Testo premazati sa uljem, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Kasnije testo staviti na radnu povrsinu posutu brasnom. Testo oblikovati u duguljasti oblik i staviti u podmazanu tepsiju velicine 14x24cm. Testo peci na 185 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI