HLEB SA KAFOM
Potrebni sastojci:
1/2 solje brasna;
2 male kasike kvasca;
1/2 solje tople vode;
2 velike kasike kakao praha;
1 1/2 solje brasna;
1 solja razenog brasna;
1 1/2 solja brasna od cele psenice;
2 velike kasike secera;
1 mala kasika soli;
1/4 solje ulja;
3/4 solje kuvane kafe.
Priprema:
U malu ciniju staviti 1/2 solje brasna, kvasac i toplu vodu. Ciniju ostaviti sa strane.
U veliku ciniju staviti sve tri vrste brasna, kakao, secer i so. Polako promesati.
U kvasac dodati ulje, mlaku kafu i sve polako dodavati u ciniju sa brasnom. Napraviti testo.
Testo premazati sa uljem, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!