KAIZERICE

Kajzerice su bile malo pecivo, sledovanje austrijskih vojnika za 1 dan.

Potrebni sastojci:

4 solje brasna od cele psenice;
1 solja brasna;
1 velika kasika kvasca;
1 velika kasika psenicnog glutena;
1/2 solje mleka;
1 solja vode;
1/3 solje ulja ili maslaca;
1/4 solje meda;
2 jajeta;
2 male kasike soli;
Za premazivanje:
1 jaje + 1 kasika vode;
Semenke od susama i maka.

Priprema:

U malu ciniju usuti toplu vodu i kvasac. Polako promesati i ciniju ostaviti sa strane da kvasac naraste.
U veliku ciniju usuti obe vrste brasna, psenicni gluten, so i polako promesati.
Umutiti jaja i polako dodati mleko, ulje ili maslac i kvasac. Kvasac sa sastojcima polako dodavati u ciniju sa brasnom.
Od navedenih sastojaka napraviti testo. Testo namazati uljem i pokriti sa providnom folijom.
Posle izvesnog vremena testo staviti na radnu povrsinu posutu brasnom.
Testo podeliti na 16 jednakih delova. Svaki deo razvuci u oblik konopca i zavezati. Zatim zavezane krajeve umotati oko uvezanog kruga.
Kajzerice staviti u podmazanu i papirom oblozenu tepsiju. Pre pecenja pogacice premazati sa umucenim jajetom i posuti semenkama.
Peci 18-20 minuta na 180 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI