TORTA MADAM POMPADUR

Potrebni sastojci:

Kora:
4 jaja;
2 zumanca;
1/2 solje (250ml) secera;
1 1/4 solje mlevenih badema;
1/2 solje brasna;
Malo soli.
Fil:
3 šolje mleka;
3/4 solje secera;
1/2 solje gustina;
2 kasicice ekstrata od vanile;
1 1/2 solja putera;
4 zumanca;
Ukras:
1/4 solje cokolade;
1 kasika ulja;
2 solje proprzenih listica badema.

Priprema:

Ugrejati rernu na 180 stepeni. U jednu posudu ulupati belanca sa malo soli.
U posebnoj solji umutiti zumanca sa secerom da postanu svetlo zuta. Dodavati ih polako u dobro ulupana belanca.
Bademe i brasno izmesati u maloj posudi i polako dodati u prvu smesu.
Raspodeliti testo u tri okrugla pleha precnika 24cm i peci oko 15-20 minuta.
Za fil ugrejati polovinu mleka, a u drugoj polovini umesati gustin. Umesati sa vrelim mlekom dok se ne zgusne.
U maloj posudi umesati zumanca i secer dok ne postanu svetlo zuta. Dodati ih u skuvani fil i odmah skinuti sa vatre. Kada se fil malo ohladi, dodati puter (sobne temperature) i dobro izmesati.
Kada se kora i fil ohlade namazati svaki sloj filom i svuda oko torte.
Ukrasiti proprzenim listicima badema i isarati prelivom od cokolade.
Tortu drzati u frizideru poklopljenu, najbolje je kada odstoji preko noci.
Mozete napraviti i duplu meru ukoliko imate vece drustvo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI