JAGNJECE PECENJE
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhommIUDYlgc4-1N3pB0ud7iKdr-CKo3elClQ7XsQ7DMBWeF9OnnQCDHatmAURNfZjCMw26JmORwGC37qg1FkKF_i6pTaWD5DCz7_WfBk5XySgVc8yAoaykHdnYK2-TtAo5H3qwNlHch9M/s1600/1606858122400013-0.png)
Potrebni sastojci: 3kg jagnjetine (plecka sa rebarcima); Po ukusu soli; Senf; 1dl mesavine vode i belog vina; 0,5dl ulja; Zacini po.zelji; Ruzmarin. Priprema: Jagnjetinu oprati i prosusiti. Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo zacine. Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostalnu.posudu u kojoj ce se peci meso. Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu. Po zelji u zaseke i po povrsini mesa premazati senf. Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom. Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koje je pustilo. Pred kraj pecenja skinuti foliju i ostaviti jos 15 minuta da se uhvati lepa korica. Malo prohladiti i servirati uz krompir koji ste ispekli kraj mesa.