Постови

JAGNJECE PECENJE

Слика
Potrebni sastojci: 3kg jagnjetine (plecka sa rebarcima); Po ukusu soli; Senf; 1dl mesavine vode i belog vina; 0,5dl ulja; Zacini po.zelji; Ruzmarin. Priprema: Jagnjetinu oprati i prosusiti. Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo zacine. Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostalnu.posudu u kojoj ce se peci meso. Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu. Po zelji u zaseke i po povrsini mesa premazati senf. Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom. Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koje je pustilo. Pred kraj pecenja skinuti foliju i ostaviti jos 15 minuta da se uhvati lepa korica.  Malo prohladiti i servirati uz krompir koji ste ispekli kraj mesa.

POHOVANE LIGNJE

Слика
Potrebni sastojci: 2dl.mleka; 200g brasna; 2 zumanceta; So; Biber; Vegeta; 2 cena belog luka sitno iseckanog; Malo seckanog persunovog lista; 1dl piva; Pena od 2 belanceta; Lignje. Priprema: Sve sastojke izmesati. Lignje prvo uvajati u brasno, pa u masu i.pohovati.u vrelom ulju ne duze od 10 minuta. 

MEDENA RUSEVINA

Слика
Potrebni sastojci: Za kore: 10 belanaca; 10 kasika secera. Za fil: 10 zumanaca; 10 kasika secera; 1 puding od vanile; 1 esencija od vanile; 8dl mleka; 500g slaga. Za dekoraciju: 200g cokolade za kuvanje i jagode po zelji. Priprema: Belanca umutiti u cvrst sneg pa postepeno dodavati kasiku po kasiku secera. Masu sipati u kesu za ukrasavanje ili na obicnoj kesici staviti vrh sprica i napuniti je.   Na pek papiru u plehu od rerne praviti krugove od najmanjeg pa do zeljene velicine kore. Tako praviti cetiri kore. Susiti ih u rerni na 12 stepeni oko sat vremena. Slobodno staviti dva pleha u rernu i susiti sa strujanjem vazduha (cija ga rerna ima). Fil: Kuvati zumanca na pari sa 10 kasika secera. Kada se jaja zgusnu, dodati prethodno pomesan puding sa malo.mleka, dodati ostalo mleko, ukupno 3dl. U gotov fil sipati esenciju od vanile. Slag umutiti sa 5dl mleka i staviti secera po zelji. Kore pazljivo.skinuti sa papira, ako se i polome spojiti ih. Preko kore fil od vanile naneti sp