JAGNJECE PECENJE

Potrebni sastojci:

3kg jagnjetine (plecka sa rebarcima);
Po ukusu soli;
Senf;
1dl mesavine vode i belog vina;
0,5dl ulja;
Zacini po.zelji;
Ruzmarin.

Priprema:

Jagnjetinu oprati i prosusiti. Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo zacine.
Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostalnu.posudu u kojoj ce se peci meso. Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu. Po zelji u zaseke i po povrsini mesa premazati senf.
Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom.
Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koje je pustilo. Pred kraj pecenja skinuti foliju i ostaviti jos 15 minuta da se uhvati lepa korica. 
Malo prohladiti i servirati uz krompir koji ste ispekli kraj mesa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI