MEDENA RUSEVINA

Potrebni sastojci:

Za kore:
10 belanaca;
10 kasika secera.

Za fil:
10 zumanaca;
10 kasika secera;
1 puding od vanile;
1 esencija od vanile;
8dl mleka;
500g slaga.

Za dekoraciju:
200g cokolade za kuvanje i jagode po zelji.

Priprema:

Belanca umutiti u cvrst sneg pa postepeno dodavati kasiku po kasiku secera.
Masu sipati u kesu za ukrasavanje ili na obicnoj kesici staviti vrh sprica i napuniti je. 
Na pek papiru u plehu od rerne praviti krugove od najmanjeg pa do zeljene velicine kore. Tako praviti cetiri kore.
Susiti ih u rerni na 12 stepeni oko sat vremena. Slobodno staviti dva pleha u rernu i susiti sa strujanjem vazduha (cija ga rerna ima).
Fil:
Kuvati zumanca na pari sa 10 kasika secera.
Kada se jaja zgusnu, dodati prethodno pomesan puding sa malo.mleka, dodati ostalo mleko, ukupno 3dl.
U gotov fil sipati esenciju od vanile.
Slag umutiti sa 5dl mleka i staviti secera po zelji.
Kore pazljivo.skinuti sa papira, ako se i polome spojiti ih.
Preko kore fil od vanile naneti spricem da ih pritiskom ne bi slomili.
Zatim deblji sloj.slaga i tako do.kraja.
Na slag se mogu.staviti jagode.
Ukrasavanje:
200g cokolade istopiti sa 6 kasika ulja.
Razliti je na pek papiru, urolati ga i staviti u zamrzivac. Tako dobijemo dobru masu za ukrasavanje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI