PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE
Potrebni sastojci:
10 babura;
2 paradajza;
1/2l kuvanog paradajza;
Malo vode.
FIL:
Malo ulja;
1 glavica crnog luka;
Vegeta i biber po ukusu;
1/2 kasike aleve paprike;
1 jaje.
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati luk, dodati meso, zaciniti i dinstati ga oko 10 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodati opran pirinac, alevu papriku i sve dobro promesati da se sjedini. Skloniti sa ringle, umesati jedno jaje i puniti ociscene babure. Vatrostalnu ili keramicku posudu nauljati, sloziti punjene paprike, zatvoriti ih paradajzom i preliti mesavinom paradajz soka i vode ne vise od 1dl vode i staviti u rernu koju tek kada ukljucite na 200 stepeni. Paprike ce se krckati oko jedan sat , videcete po tome sto ce uvreti tecnost i one dobiti koricu po povrsini, iskljuciti rernu i ostaviti ih jos desetak minuta do sluzenja.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!