AMERICAN CHICKEN

Potrebni sastojci:

1 pile(1,5kg);
500g sampinjona;
1 glavica crnog luka;
Malo.belog luka (po ukusu);
3 kasike brasna;
500ml mleka;
So;
Biber;
Ulje;
150g rendanog kackavalja.

Priprema:

Pile obariti u vodi pa meso odvojiti od kostiju iiseckati na komadice (dovoljno.velike da se kasnije ne seku nozem).
Crni luk iseckati i proprziti pa dodati na listice isecene sampinjone i dinstati sve zajedno dok ne ispari sva tecnost.
izdinstsne sampinjone staviti na dno vatrostalne cinije.
Napraviti besamel sos:
Na malo ulja proprziti 3 kasike brasna pa nasuti 500ml mleka i kuvati dok se ne zgusne. Zaciniti po ukusu belim lukom i dodati so i biber.
Pomesati sos i meso i preliti preko sampinjona a odozgo rendani kackavalj.
Zapeci u rerni da se na siru uhvati zlatnozuta korica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI