LESNIK TORTA

 Potrebni sastojci:

Za kore:
8 belanaca;
250g secera;
250g przenih i mlevenih lesnika.

Za nadev:
8 zumanaca;
8 kasika secera;
3 stangle cokolade;
200g maslaca.

Za posipanje:
60g mlevenih lesnika.

Priprema:

Umutiti belanca u cvrst sneg, pazljivo dodati secer i lesnike pa sve umesati. Podeliti dobijenu masu u tri dela pa peci jedan po jedan deo u istom plehu na umerenoj temperaturi. Pecene kore ostaviti da se ohladr a u.medjuvremenu pripremiti nadev. Mesati u posudi na sporetu zumanca sa secerom i rendanom cokoladom sve dok se ne dobije gust krem. Umutiti maslac pa dodati u ohladjenu kremu. Dobijenim nadevom premazati kore i spojiti ih. Posuti mlevenim lesnicima i ostaviti na hladno mesto da se stegne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI