SPAGETI SA LIMUNOM I PARMEZANOM

Potrebni sastojci:

500g spageta;
2 zumanceta;
100g ribanog parmezana;
Parmezan u komadu;
Sok od pola limuna;
1-1,5dl maslinovog ulja;
Malo soli i bibera;
Limun bosiljak.

Priprema:

Spagete skuvati "al dente". U posudu staviti dva zumanca, ribani parmezan, sok od pola limuna, maslinovo ulje, malo soli i bibera, sitno iseceni limun bosiljak. Kada su spageti skuvani  uzeti jednu kutlacu vode u kojoj su se kuvale i dodati u smesu sa zumancima i promesati. Odmah dodati procedjene, vruce spagete i dobro promesati. Servirati sa narendanim parmezanom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI