FRITTATA

Potrebni sastojci:

700g blitve;
6 jaja;
2 male kasike krema;
1/3 solje izrendanog sira;
1/4 solje iseckanih.maslina;
So;
Biber;
2 male kasike maslaca;
Mala kasika maslinovog ulja;
Mala glavica iseckanog luka;
1 cesanj iseckanog belog luka;
1/4 solje iseckanog persuna;
Mala kasika majcine dusice.

Priprema:

Na laganoj vatri skuvati blitvu. Kuvanu blitvu  staviti u hladnu vodu. Dobro je ocediti i iseckati.
U vecoj ciniji umutiti jaja.
U umucena jaja dodati krem, sir, masline, so, biber i iseckanu blitvu.
Na laganoj vatri u tiganju dinstati luk na maslacu i ulju 3-4 minuta. Zatim dodati beli luk.
Na izdinstani luk dodati umucenu smesu od jaja. Voditi racuna da smesa ne izgori.
Sa strane omleta drvenom kasikom pomalo podizati omlet.
Prevrnuti peceni omlet sa gornje strane na tanjir iste velicine.
Tiganj posuti sa malo persuna i majcine dusice i nepeceni deo omleta vratiti ponovo u tiganj. Peci 4-5 minuta.
Ispeceni omlet posuti sa ostatkom persuna i majcine dusice.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI