KREMPITA

Potrebni sastojci:

6 jaja;
20 velikih kasika secera;
2l mleka;
5 pudinga od vanilew;
250g margarina;
Zamrznuto lisnato testo;
Beli slag krem od vanile.

Priprema:

Istanjiti lisnato testo na zeljeni oblik i velicinu i nozem iseci do pola debljine testa na zamisljene komade krempite. Viljuskom izbockati testo na nekoliko mesta da ne naraste previse.
Staviti u veliki i plitki pleh, puno veci od razvucenog testa i peci u rerni.
Kada je ispeceno, odvojiti na pola tako da deo sa isecenim komadima bude odvojen od dela koji nije secen.
Fil praviti tako sto u 2l mleka skuvamo 5 pudinga, 20.kasika secera, 250g  margarina i sest zumanaca.
Kada je skuvano, u vrelu masu dodamo umuceni sne od sest belanaca.
Ovaj fil prelijemo na donji deo lisnatog testa, a odozgo stavimo umucen slag, ali tek kada se fil dobro ohladi, a onda dodamo preko slaga i iseceni deo lisnatog testa. Pospemo secerom u prahu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI