VOJVODJANSKA SLATKA PITA SA SVAPSKIM SIROM

Potrebni sastojci:

500g tankih kora za pitu;
50g maslaca;
150g secera;
2 zumanceta;
150g svapskog sira;
100g suvog grozdja;
4 kasike kisele pavlake;
1/2 solje secera u prahu;
Ulje za prskanje kora;.
Cimet.

Priprema:

Napraviti nadev od umucenog maslaca, secera, sira i suvog grozdja. Sve lepo izmesati i dodati kesicu cimeta. U namascen pleh sloziti 5 do 6 kora prskajuci uljem svaku po celoj povrsini. Premazati delom nadeva pa opet sloziti toliko kora i opet poprskati uljem, pa premazati nadevom. Tako raditi dok se ne utrose i kore i nadev. Poslednju koru premazati kiselom pavlakom. Peci na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Gotovu pitu izvaditi iz rerne, prohladiti, iseci i služiti posipajuci svako parce secerom u prahu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI