MUSAKA SA PRAZILUKOM

Potrebni sastojci:

150g praziluka;
200g pileceg mlevenog mesa;
100ml kisele pavlake;
2 jaja;
Malo soli;
Malo bibera;
Malo maslinovog ulja.

Priprema:

Praziluk oprati i po duzini raseci na 4 dela pa sitno iseckati. Na malo ulja proprziti iseckani praziluk, posoliti i pobiberiti. Proprzen praziluk staviti u vatrostalni sud velicine 24,5x14,5cm i rasporediti sa po dnu vatrostalnog suda. Na malo ulja proprziti pilece mleveno meso, posoliti i pobiberiti. Proprzeno mleveno meso rasporediti na praziluk. Jaja umutiti viljuskom, dodati kiselu pavlaku dobro umutiti da bude kompaktna masa, posoliti i preliti preko mesa. Staviti u rernu na 190 stepeni i peci 20 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI