Постови

SVINJSKE KRMENADLE

Слика
Kada je u pitanju priprema mesa najbitnije su dve stvari, kvalitet mesa i tehnika pripremanja. Kako bi vam bile mekse  kupujte krmenadle deblje i sa koskom,  one tanje se lako isuse tokom przenja ili pecenja. Pre no sto krenete sa pripremom izvadite meso iz frizidera bar pola sata pre przenja/pecenja, natapkajte meso papirnim ubrusom time uklanjate nepotrebnu tecnost, utrljajte so i biber, zatim ga premazite uljem nemojte stedeti na ulju i  ne sklanjajte masne delove mesa,  jer ta masnoca daje socnost krmenadlama. Potrebni sastojci: 1/2kg svinjskih krmenadli; 1dl ulja; 2dl vode; Malo belog vina; So; Biber. Priprema: Krmenadle usolite, pobiberite i  poredjajte u pleh, prelijte vodom, uljem i belim vinom. Dinstajte oko 40 minuta , kada sva tecnost ispari zapecite  ih  dok ne porumene. Posluzite po zelji. 

KNEDLE OD PILECE DZIGERICE

Слика
Potrebni sastojci: 1 pile; 1 glavica crnog luka; 2 sargarepe; 1 paskanat; 1 koren celera; 3 litra vode; 1 kasika soli; 1 lovorov list  (moze  i ne mora ukoliko ne volite). Knedle sa pilecom dzigericom: 1 jaje; Biber; 1 kasika masti; 1 komad pilece dzigerice; 1 kasika griza. Dzigericu  nastruzite nozem,  dodajte ostale sastojke i sjedinite masu. Pile stavite u lonac, dodajte zlatkasto isprzenu glavicu crnog luka i preostalo povrce. Prelijte vodom.  Kada voda ispari prokljuca,  dodajte so smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem. Kada je supa skuvana procedite je, a kasikom spustajte knedle u prokljucalu supu i kuvajte jos par minuta. Na kraju dodajte biber i persunov list.  Pile koje ste izvadili iz lonca ispecite u rerni sa krompirom. Potrebno je: 1 pile; Zacini; Ulje; 1kg krompira. Priprema: Krompir isecite na krupnije komade, stavite pile celo ili ga prepolovite.  Zacinite zacinima, zatim naspite 2dl vode. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena , sve dok pile ne dobije

BAKIN KOLAC

Слика
Potrebni sastojci: 4 jaja; 3 soljice mleka; 2 soljice ulja; 16 kasika secera; 26 kasika brasna; 1 prasak za pecivo; Korica od limuna. Priprema: Umutite jaja sa secerom,  dodajte ulje, mleko,  brasno,  prasak za pecivo i koricu od limuna. Sve dobro sjedinite i pecite u kalupu za galete.