SVINJSKE KRMENADLE

Kada je u pitanju priprema mesa najbitnije su dve stvari, kvalitet mesa i tehnika pripremanja. Kako bi vam bile mekse  kupujte krmenadle deblje i sa koskom,  one tanje se lako isuse tokom przenja ili pecenja. Pre no sto krenete sa pripremom izvadite meso iz frizidera bar pola sata pre przenja/pecenja, natapkajte meso papirnim ubrusom time uklanjate nepotrebnu tecnost, utrljajte so i biber, zatim ga premazite uljem nemojte stedeti na ulju i  ne sklanjajte masne delove mesa,  jer ta masnoca daje socnost krmenadlama.

Potrebni sastojci:

1/2kg svinjskih krmenadli;
1dl ulja;
2dl vode;
Malo belog vina;
So;
Biber.

Priprema:

Krmenadle usolite, pobiberite i  poredjajte u pleh, prelijte vodom, uljem i belim vinom. Dinstajte oko 40 minuta , kada sva tecnost ispari zapecite  ih  dok ne porumene.
Posluzite po zelji. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI