SVINJSKA REBRA SA MEDOM

Ako ljubav dolazi preko stomaka onda su to dobro ispecena,  aromaticna, socna svinjska rebra romanticni poziv na veceru kome retko ko moze odoleti.
Ovako pripremljena rebra svako moze da pripremi.

Potrebni sastojci:

4 kom.svinjskih rebara;
200ml soja sosa;
Ulje;
3 kasike meda;
2 kasicice belog luka u granulama;
Po ukusu so;
Po ukusu biber.


Priprema:

Pomesajte soja sos sa medom i belim lukom.  Rebra posolite i pobiberite, zatim ih stavite u posudu i prelijte ih marinadom od meda,  soja sosa i belog luka.  Prekrijte ih alu folijom i ostavite najmanje 2 sata ili preko noci u frizideru.  Stavite rebra u blago podmazan pleh za pecenje ali tako da se ne poklapaju.  Preostalu marinadu sacuvajte u tanjiru.  Pecite rebra u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta  ili dok se vrh rebara ne zarumeni i prekrije karamelnom korom.  S vremena na vreme rebra premazite preostalom marinadom pomocu cetke. 

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI