SVINJSKA REBRA SA MEDOM

Ako ljubav dolazi preko stomaka onda su to dobro ispecena,  aromaticna, socna svinjska rebra romanticni poziv na veceru kome retko ko moze odoleti.
Ovako pripremljena rebra svako moze da pripremi.

Potrebni sastojci:

4 kom.svinjskih rebara;
200ml soja sosa;
Ulje;
3 kasike meda;
2 kasicice belog luka u granulama;
Po ukusu so;
Po ukusu biber.


Priprema:

Pomesajte soja sos sa medom i belim lukom.  Rebra posolite i pobiberite, zatim ih stavite u posudu i prelijte ih marinadom od meda,  soja sosa i belog luka.  Prekrijte ih alu folijom i ostavite najmanje 2 sata ili preko noci u frizideru.  Stavite rebra u blago podmazan pleh za pecenje ali tako da se ne poklapaju.  Preostalu marinadu sacuvajte u tanjiru.  Pecite rebra u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta  ili dok se vrh rebara ne zarumeni i prekrije karamelnom korom.  S vremena na vreme rebra premazite preostalom marinadom pomocu cetke. 

Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM