DOMACI MLADI SIR
Potrebni sastojci:
2l mleka;
250ml neutralne pavlake ukoliko volite masniji sir;
Sok od 2 limuna;
50-100ml alkoholnog sirceta po potrebi;
5-15g soli po potrebi.
Priprema:
Stavite u serpu mleko i neutralnu pavlaku i zagrejte do kljucanja. Pripremite jednu cistu gazu stavite preko cedaljke, pre toga je malo pokvasite da bude vlazna. Uzmite jednu posudu preko stavite cediljku za testeninu i preko nje gazu. Kada je mleko kljucalo dodajte so, sok od limuna i alkoholnog sirceta po potrebi. Ostavite oko 4-5 minuta, prebacite preko gaze da se iscedi. Kada se surutka iscedila posolite sir.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!