KNEDLE OD PILECE DZIGERICE
Potrebni sastojci:
1 pile;
1 glavica crnog luka;
2 sargarepe;
1 paskanat;
1 koren celera;
3 litra vode;
1 kasika soli;
1 lovorov list (moze i ne mora ukoliko ne volite).
Knedle sa pilecom dzigericom:
1 jaje;
Biber;
1 kasika masti;
1 komad pilece dzigerice;
1 kasika griza.
Dzigericu nastruzite nozem, dodajte ostale sastojke i sjedinite masu.
Pile stavite u lonac, dodajte zlatkasto isprzenu glavicu crnog luka i preostalo povrce. Prelijte vodom. Kada voda ispari prokljuca, dodajte so smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem. Kada je supa skuvana procedite je, a kasikom spustajte knedle u prokljucalu supu i kuvajte jos par minuta. Na kraju dodajte biber i persunov list.
Pile koje ste izvadili iz lonca ispecite u rerni sa krompirom.
Potrebno je:
1 pile;
Zacini;
Ulje;
1kg krompira.
Priprema:
Krompir isecite na krupnije komade, stavite pile celo ili ga prepolovite. Zacinite zacinima, zatim naspite 2dl vode. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena , sve dok pile ne dobije zlatkastu boju.
Desert mozete izabrati sami, moja preporuka je :
Strudla sa orasima
Potrebni sastojci:
1kg brasna;
1 kvasac;
200g secera;
1 kasicica soli;
250ml ulja;
4 zumanca;
500ml mleka;
Orasi.
Priprema:
Kvasac potopite u mleko i ostavite da nadodje. Dodajte brasno, ulje i zumanca. Sve dobro zamesite i ostavite da naraste. Testo filujte mlevenim orasima i zavijte u rolat. Premazite jajetom I pecite na 250 stepeni dok ne porumeni.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.