KNEDLE OD PILECE DZIGERICE

Potrebni sastojci:

1 pile;
1 glavica crnog luka;
2 sargarepe;
1 paskanat;
1 koren celera;
3 litra vode;
1 kasika soli;
1 lovorov list  (moze  i ne mora ukoliko ne volite).
Knedle sa pilecom dzigericom:
1 jaje;
Biber;
1 kasika masti;
1 komad pilece dzigerice;
1 kasika griza.
Dzigericu  nastruzite nozem,  dodajte ostale sastojke i sjedinite masu.
Pile stavite u lonac, dodajte zlatkasto isprzenu glavicu crnog luka i preostalo povrce. Prelijte vodom.  Kada voda ispari prokljuca,  dodajte so smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem. Kada je supa skuvana procedite je, a kasikom spustajte knedle u prokljucalu supu i kuvajte jos par minuta. Na kraju dodajte biber i persunov list. 

Pile koje ste izvadili iz lonca ispecite u rerni sa krompirom.
Potrebno je:
1 pile;
Zacini;
Ulje;
1kg krompira.

Priprema:

Krompir isecite na krupnije komade, stavite pile celo ili ga prepolovite.  Zacinite zacinima, zatim naspite 2dl vode. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena , sve dok pile ne dobije zlatkastu boju.

Desert mozete izabrati sami, moja preporuka je :
Strudla sa orasima 
Potrebni sastojci:

1kg brasna;
1 kvasac;
200g secera;
1 kasicica soli;
250ml ulja;
4 zumanca;
500ml mleka;
Orasi.

Priprema:
Kvasac potopite u mleko i ostavite da nadodje.  Dodajte brasno, ulje i zumanca. Sve dobro zamesite i ostavite da naraste. Testo filujte mlevenim orasima i  zavijte u rolat. Premazite jajetom I pecite na 250 stepeni dok ne porumeni. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI