DOMACA COKOLADA SA RIZOM
"Nakon dvadeset godina braka napokon sam poceo da shvatam povrsinu onoga sta zene stvarno hoce. Odgovor uvek lezi izmedju razgovora i cokolade. "
Mel Gibson
Potrebni sastojci:
250g cokolade za kuvanje;
5 kasika secera;
5 kasika vode;
40g putera;
30g belog expandiranog pirinca (imate u zdravoj hrani);
2 kasike ulja.
Priprema:
U serpicu na sporetu stavite vodu i secer, kada se secer otopi, dodajte cokoladu, puter i ulje neprekidno mesajuci. Kada se sve sjedini i cokolada otopi, sklonite sa sporeta pa dodajte expandirani pirinac. Mesati dok se pirinac ne sjedini sa cokoladom. U plitku posudu na koju ste prethodno stavili providnu foliju. Izliti masu cokolade i pirinca, lepo rasporediti i stanjiti cokoladu, zatim iseci na kockice, prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena u frizideru da se ohladi i stvrdne.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!