DOMACA COKOLADA SA RIZOM

"Nakon dvadeset godina braka napokon sam poceo da shvatam povrsinu onoga sta zene stvarno hoce.  Odgovor uvek lezi izmedju razgovora i cokolade. "
Mel Gibson 

Potrebni sastojci:

250g cokolade za kuvanje;
5 kasika secera;
5 kasika vode;
40g putera;
30g belog expandiranog pirinca  (imate u zdravoj hrani);
2 kasike ulja.



Priprema:

U serpicu na sporetu stavite vodu i secer, kada se secer otopi, dodajte cokoladu,  puter i ulje neprekidno mesajuci. Kada se sve sjedini i cokolada otopi,  sklonite sa sporeta  pa dodajte expandirani pirinac.  Mesati dok se pirinac ne sjedini sa cokoladom.  U plitku posudu  na koju ste prethodno stavili providnu foliju. Izliti masu cokolade i pirinca,  lepo rasporediti i stanjiti cokoladu,  zatim iseci na kockice,  prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena u frizideru da se ohladi i stvrdne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI