Постови

RECEPT ZA SAVRSENE GRUDI

Слика
Evo jednog recepta za savrsene grudi. Potrebni sastojci: 1 jaje; 1 kasika jogurta; 1 kasika mekih kapsula vitamina E. Priprema: Od navedenih sastojaka napravite smesu u vidu paste. Nanesite je neznom masazom na svoje grudi i  ostavite da odstoji desetak minuta. Tretman treba ponoviti bar jednom nedeljno. 

PIZZA

Слика
Rimski istoricar Marko Porcije Katon je u 3.veku pre nove ere opisao:"okruglo testo preliveno maslinovim uljem (biljem i medom ispeceno na kamenu). Vergilije je u svojoj "Enejidi" opisao kolace ili okrugli hleb.  Sama rec pizza se prvi put pojavila 997.godine u rukopisu iz Gaete, grada na jugu Italije.  Potrebni sastojci: 600g brasna; 1 prasak za pecivo; 1 mala kasicica soli; 1dcl maslinovog ulja; 180ml jogurta; 1 kesica suvog kvasca; 2dcl mleka; 1 kasika secera. Sos: Paradajz sos; Kecap; Origano i zacini. Priprema: Kvasac, toplo mleko, secer I jednu kasiku brasna pomesajte i ostavite da nadodje. U posudu sipajte brasno,  prasak za pecivo, so, jogurt i  maslinovo ulje.  Kada je kvasac nadosao dodajte ga u brasno  i  zamesite testo. Testo ostavite na toplom da se udvostruci.  Kada se testo udvostrucilo,  nauljajte pleh, testo podelite na dva dela, stavite u pleh rastanjite rukama, preko testa stavite sos od paradajz sosa, kecapa i  origana. Meni je izaslo dva

PASULJ BEZ MESA

Слика
Svi znamo da meso ne treba i ne mora da se jede svaki dan. Pasulj svi vole, moze se pripremati na bezbroj nacina,  dobar je za nas stomak i veoma je hranljiv.  Potrebni sastojci: 500g sarenog pasulja; 2 glavice crnog luka; 7 cena belog luka; 2-3 lista lovora; 1/2 kasike soli; Prstohvat secera; 1 kasika ulja. Zaprska: Ulje; 2,5 kasika brasna; 1 kasika aleve paprike. Zacin i  malo bibera. Priprema: Pasulj ocistite i operite, nalijte vodom.  Dodajte seckani crni i beli luk, lovorov list, prstohvat secera i  kasiku ulja. Kuvajte oko sat vremena na srednjoj temperaturi,  povremeno dolivajte vodu, kada pasulj pocne da se kuva, negde na polovini posolite ga.  U tiganju proprzite na ulju brasno i alevu papriku.  U zaprsku sipajte corbicu iz pasulja,  promesajte pa ulijte u pasulj. Na kraju dodajte zacin i  mleveni crni biber po ukusu. I to je to, pasulj je gotov. Sluzite uz sezonsku salatu.