PASULJ BEZ MESA
Svi znamo da meso ne treba i ne mora da se jede svaki dan. Pasulj svi vole, moze se pripremati na bezbroj nacina, dobar je za nas stomak i veoma je hranljiv.
Potrebni sastojci:
500g sarenog pasulja;
2 glavice crnog luka;
7 cena belog luka;
2-3 lista lovora;
1/2 kasike soli;
Prstohvat secera;
1 kasika ulja.
Zaprska:
Ulje;
2,5 kasika brasna;
1 kasika aleve paprike.
Zacin i malo bibera.
Priprema:
Pasulj ocistite i operite, nalijte vodom. Dodajte seckani crni i beli luk, lovorov list, prstohvat secera i kasiku ulja. Kuvajte oko sat vremena na srednjoj temperaturi, povremeno dolivajte vodu, kada pasulj pocne da se kuva, negde na polovini posolite ga.
U tiganju proprzite na ulju brasno i alevu papriku. U zaprsku sipajte corbicu iz pasulja, promesajte pa ulijte u pasulj. Na kraju dodajte zacin i mleveni crni biber po ukusu. I to je to, pasulj je gotov. Sluzite uz sezonsku salatu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.