PASULJ BEZ MESA

Svi znamo da meso ne treba i ne mora da se jede svaki dan. Pasulj svi vole, moze se pripremati na bezbroj nacina,  dobar je za nas stomak i veoma je hranljiv. 

Potrebni sastojci:

500g sarenog pasulja;
2 glavice crnog luka;
7 cena belog luka;
2-3 lista lovora;
1/2 kasike soli;
Prstohvat secera;
1 kasika ulja.

Zaprska:
Ulje;
2,5 kasika brasna;
1 kasika aleve paprike.
Zacin i  malo bibera.

Priprema:

Pasulj ocistite i operite, nalijte vodom.  Dodajte seckani crni i beli luk, lovorov list, prstohvat secera i  kasiku ulja. Kuvajte oko sat vremena na srednjoj temperaturi,  povremeno dolivajte vodu, kada pasulj pocne da se kuva, negde na polovini posolite ga. 
U tiganju proprzite na ulju brasno i alevu papriku.  U zaprsku sipajte corbicu iz pasulja,  promesajte pa ulijte u pasulj. Na kraju dodajte zacin i  mleveni crni biber po ukusu. I to je to, pasulj je gotov. Sluzite uz sezonsku salatu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI