Potrebni sastojci: 2 vece glavice crnog luka; 1 srednja sargarepa; 3 cena belog luka; 60ml ulja; 600g pileceg filea; 1 ravna kasika aleve paprike; So; Biber; Zacin po ukusu; 150ml pasiranog paradajza; 100+400ml vode; Lovorov list; Kari po ukusu. Priprema: Iseckajte sitno dve glavice crnog luka. U serpu sipajte ulje da prekrije dno i dodajte luk. Dok se luk dinsta izrendajte jednu sargarepu pa zajedno dinstajte oko 5-6 minuta, zatim dodajte tri cena belog luka, prodinstajte jos 2-3 minuta. Dodajte 100ml vode. Dok se luk i sargarepa dinstaju iseckajte na kockice pileci file. Kada voda ispari dodajte piletinu. Dinstajte dok meso ne pobeli i voda ne ispari., otprilike oko 12-15 minuta u zavisnosti od temperature. Dodajte jednu kasiku aleve paprike, so, biber i zacin, prodinstajte kratko da se sjedine ukusi. Nakon toga dodajte 150ml pasiranog paradajza, 400ml vode i lovorov list. Poklopite i krckajte na laganoj vatri 45 minuta. Povremeno proverite da li ima dovo