GULAS SA PILETINOM


Ako želite ukusan gulaš, ali nemate vremena za dugotrajno kuvanje, ovaj paorski gulaš sa piletinom je pravo rešenje! Piletina se brzo kuva, a luk i paprika daju bogat, rustičan ukus koji podseća na starinske recepte.

Potrebni sastojci:

2 vece glavice crnog luka;
1 srednja sargarepa;
3 cena belog luka;
60ml ulja;
600g pileceg filea;
1 ravna kasika aleve paprike;
So;
Biber;
Zacin po ukusu;
150ml pasiranog paradajza;
100+400ml vode;
Lovorov list;
Kari po ukusu.

Priprema:

Iseckajte sitno dve glavice crnog luka. U serpu sipajte ulje da prekrije dno i dodajte luk. Dok se luk dinsta izrendajte jednu sargarepu pa zajedno dinstajte oko 5-6 minuta, zatim dodajte tri cena belog luka, prodinstajte jos 2-3 minuta.
Dodajte 100ml vode.
Dok se luk i sargarepa dinstaju iseckajte na kockice pileci file.  Kada voda ispari dodajte piletinu.  

Dinstajte dok meso ne pobeli i voda ne ispari., otprilike oko 12-15 minuta u zavisnosti od temperature. Dodajte jednu kasiku aleve paprike, so, biber i zacin,  prodinstajte kratko da se sjedine ukusi.
Nakon toga dodajte 150ml pasiranog paradajza, 400ml vode i lovorov  list.

Poklopite i krckajte na laganoj vatri 45 minuta. Povremeno proverite da li ima dovoljno tecnosti.  Ukoliko dodajete tecnost mora da krcka jos 15 minuta.
Pri kraju proverite gustinu sosa i da li je meso mekano. Ukoliko nije dovoljno slano,  dodajte jos malo soli.  

Na kraju dodajte malo karija po zelji i ukusu. 
Ovaj paorski gulaš sa piletinom je savršen kad želite brzo, ali ukusno jelo koje podseća na domaću kuhinju. Ako ga isprobaš, javi utiske – sigurna sam da će nestati za tren!




Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM