GULAS SA PILETINOM
Potrebni sastojci:
2 vece glavice crnog luka;
1 srednja sargarepa;
3 cena belog luka;
60ml ulja;
600g pileceg filea;
1 ravna kasika aleve paprike;
So;
Biber;
Zacin po ukusu;
150ml pasiranog paradajza;
100+400ml vode;
Lovorov list;
Kari po ukusu.
Priprema:
Iseckajte sitno dve glavice crnog luka. U serpu sipajte ulje da prekrije dno i dodajte luk. Dok se luk dinsta izrendajte jednu sargarepu pa zajedno dinstajte oko 5-6 minuta, zatim dodajte tri cena belog luka, prodinstajte jos 2-3 minuta.
Dodajte 100ml vode.
Dok se luk i sargarepa dinstaju iseckajte na kockice pileci file. Kada voda ispari dodajte piletinu.
Dinstajte dok meso ne pobeli i voda ne ispari., otprilike oko 12-15 minuta u zavisnosti od temperature. Dodajte jednu kasiku aleve paprike, so, biber i zacin, prodinstajte kratko da se sjedine ukusi.
Nakon toga dodajte 150ml pasiranog paradajza, 400ml vode i lovorov list.
Poklopite i krckajte na laganoj vatri 45 minuta. Povremeno proverite da li ima dovoljno tecnosti. Ukoliko dodajete tecnost mora da krcka jos 15 minuta.
Pri kraju proverite gustinu sosa i da li je meso mekano. Ukoliko nije dovoljno slano, dodajte jos malo soli.
Na kraju dodajte malo karija po zelji i ukusu.
Savršeno!
ОдговориИзбриши