Piletina sa Povrćem iz Rerne: Brz i Ukusan Obrok za Svaki Dan


Ako ste u potrazi za brzom, ali zdravom i ukusnom večerom, ovo jelo je prava stvar. Piletina sa povrćem iz rerne je odličan izbor za sve koji žele jednostavan, ali ukusan obrok koji se priprema uz minimalno truda. Kombinacija sočne piletine, mirisnog povrća i začina, koja se sve peče u istoj rerni, čini ovo jelo savršenim za porodične večere, ali i kao obrok za uživanje nakon napornog dana.


Potrebni sastojci:
(Upotrebite ono što imate kod kuće, ovo jelo je vrlo prilagodljivo!)

500 g pilećeg filea ili bataka

2 krompira

1 tikvica

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 crni luk

3 čena belog luka (opciono)

3 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

½ kašičice crvene paprike

½ kašičice origana ili timijana

Sok od pola limuna



Priprema:

1. Pripremite povrće – Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na kolutove ili kockice. Tikvicu i papriku iseckajte na trakice, a luk na kriške.


2. Začinite piletinu – U posudi pomešajte pileće meso sa maslinovim uljem, začinima i sokom od limuna.


3. Složite sve u pleh – Stavite povrće u dublji pleh, posolite i pobiberite, pa preko poređajte piletinu. Po želji, možete dodati i malo belog luka isečenog na listiće za dodatnu aromu.

4. Pecite – Pokrijte pleh folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju i nastavite peći još 10-15 minuta dok piletina ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.


5. Služite – Ovaj obrok je odličan samostalno, ali može biti još lepši uz grčki jogurt, salatu ili čak neki kremasti sos po izboru.


Saveti:

Ako želite bogatiji ukus, možete koristiti piletinu sa kostima.

Povrće možete prilagoditi sezoni – probajte sa brokolijem, karfiolom ili čak pečurkama.

Jelo možete pripremiti unapred, pa ga samo zapeći kad budete spremni za obrok. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM