Постови

AMERICKI KEKSICI

Слика
Potrebni sastojci: 125g maslaca; 70g belog secera; 70g smedjeg secera; 300g brasna; 2 jaja; 1 kesica praska za pecivo; 1-2 kasicice cimeta; Rendana kora od pomorandze; 200g cokolade za kuvanje ili 2 pakovanja cokoladnih dugmica.  Priprema: Na tihoj vatri otopite maslac, u posebnoj posudi pomesajte beli i  smedji secer.  Prelijte istopljenim maslacem i promesajte, zatim u smesu dodajte dva cela jaja i  umutite zicom za mucenje.  Kada se sve lepo sjedinilo dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo,  cimet, narendanu koru pomorandze i sitno seckanu cokoladu. Sve sastojke umesite i pravite kuglice, redjajte ih sa razmakom u pleh oblozen papirom za pecenje.  Pecite na 200 stepeni 15 minuta.

SOCNA PITA SA JABUKAMA

Слика
Pita sa jabukama, visnjama...uvek je dobrodosla na svaku trpezu.  Potrebni sastojci: 500g kora za pitu; 1kg jabuka; 4 kasike secera; 1 vanilin secer; 3 kasike griza; Po ukusu cimeta; 70ml ulja; 70ml vode. Priprema: Jabuke oljustite i izrendajte, zatim im dodajte secer, griz, vanilin secer i cimet pa promesajte.  U jednu manju ciniju pomesajte ulje i  vodu. Kore podelite tako da dobijete 4 rolata. Prvu koru premazite uljem i vodom, zatim drugu, trecu,  poslednju koru ne treba premazivati, vec na nju stavite  izrendane jabuke i uvite u rolat. Postupak ponovite dok ne utrosite sve kore. Rolate redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje. Premazite rolate ostatkom ulja i vode.  Pitu pecite na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Kada se ohladi pospite je prah secerom.

SOCNA PILETINA SA KROMPIROM IZ RERNE

Слика
Potrebni sastojci: 1kg krompira; 4 kom.pilecih bataka i karabataka; 2 sargarepe; 2 glavice crnog ili crvenog luka; 1 kasika vegete; 1 kasicica soli; 1 kasicica crvene paprike; 1 kasicica bibera; Ulje. Priprema: Krompir, sargarepu i luk oljustite. Vece krompire isecite na 4 dela, manje prepolovite. Sve secite na vece komade.  Pomesajte so, biber, vegetu i crvenu papriku.  Zacinite krompir i meso pa sve izmesajte, da se lepo zacini celi krompir i piletina. Dodajte malo ulja. Rasporedite po tepsiji.  Naspite 1 casu vode. Pokrijte celu tepsiju papirom, pa folijom, papir zadrzava sve sokove i sve mirise dok se kuva. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.  Posle 20 minuta skinite foliju i papir, samo pazite da se ne opecete,  vruce je.  Prelijte sa jos malo ulja i vratite u rernu da porumeni.  Krompir je lep i  socan, fantasticnog mirisa.