Постови

PRELIV ZA SALATU "ZELENA BOGINJA"

Слика
Potrebni sastojci: 1 avokado; 1 kasika soka od limuna; 1 vezica svezeg persunovog lista; 3 cena belog luka; 2 kasike crnog luka; Pola solje (2,5dl) cvrstog jogurta; 1 kasika maslinovog ulja; 1 kasicica samlevenog incuna; Po ukusu soli i.bibera. Priprema: Sve sastojke staviti u dublju posudu i izmesati stapnim mikserom. Za cas imate gotov fenomenalni preliv za salatu, namaz za hleb ili dodatak mesu. Jako dobro ide uz ribu. Moze stajati u frizideru i do nedelju dana.

GONZALES TORTA

Слика
Potrebni sastojci: 1100g krem slaga; 700ml.mineralne vode; 300g mlevenih piskota; 200g eurokrema; 500g malina. Priprema: Umutiti 300g krem slaga sa 200ml kisele vode u to dodati piskote. Napraviti koru. Zatim umutiti 300g slaga sa 200ml kisele vode. Staviti preko piskota. Preko njih staviti maline. Umutiti 300g slagasa 200gml kisele vode i.dodati kremu. Staviti preko voca. Umutiti 200g slaga sa 100ml kisele vode i premazati tortu. Savet:  Umesto malina mozete staviti i drugo voce, a umesto mineralne moze i mleko.

SPAGETI SA PILETINOM

Слика
Potrebni sastojci: 450g tanko iseckane piletine; Po 1/4 kasicice soli i bibera; 2 kasike maslinovog ulja; 2 glavice tanko iseckanog crvenog luka; 3 cena mlevenog belog luka; 225g iseckanih sampinjona; 1 kasicica suvog origana; 1/3 solje belog vina; 1/3 solje pileceg bujona; 4 solje spanaca; 340g spageta; 1/2 solje izmrvljenog feta sira. Priprema: Piletinu posoliti i pobiberiti. U tavu staviti 1 kasiku ulja. Zatim dodati i dinstati luk par minuta.da piletina dobije braon boju. U drugoj tavi dodati kasiku ulja. Zatim dodati i.dinstati luk par minuta. Zatim dodati beli luk, sampinjone i origano. Dinstati par minuta. Usuti vino, dodati spanac i nastaviti dok ne omeksa. Na kraju dodati spanac i nastaviti dok ne omeksa.  Skuvati spagete. Ostaviti 1/3 solje vode iz kuvanih spageta i dodati u tavu sa piletinom. Skuvane spagete ocediti i dodati u kuvanu piletinu. Promesati sve zajedno. Sluziti sa feta sirom.