PILETINA SA LUKOM
Potrebni sastojci:
Pilece belo meso;
2 manje glavice crnog luka;
2 cena belog luka;
1/2 kasicice karija;
Prstohvat bibera;
Prstohvat majcine dusice;
Prstohvat bosiljka;
Biljnog zacina po ukusu;
2 kasike limunovog soka;
1 kasika maslinovog ili suncokretovog ulja.
Priprema:
Zagrejati kasiku ulja, ubaciti beli luk da se kratko proprzi. Zatim dodati crni luk isecen na rebarca, promesati i naliti vode da prekrije luk. Krckati dok luk malo omeksa, pa dodati na kockice isecenu piletinu.
Naliti vodom da se prekrije smesa i krckati uz povremeno mesanje. Dodati zacine i kada omeksa na kraju dodati limunov sok.
Promesati i posluziti.
Pilece belo meso;
2 manje glavice crnog luka;
2 cena belog luka;
1/2 kasicice karija;
Prstohvat bibera;
Prstohvat majcine dusice;
Prstohvat bosiljka;
Biljnog zacina po ukusu;
2 kasike limunovog soka;
1 kasika maslinovog ili suncokretovog ulja.
Priprema:
Zagrejati kasiku ulja, ubaciti beli luk da se kratko proprzi. Zatim dodati crni luk isecen na rebarca, promesati i naliti vode da prekrije luk. Krckati dok luk malo omeksa, pa dodati na kockice isecenu piletinu.
Naliti vodom da se prekrije smesa i krckati uz povremeno mesanje. Dodati zacine i kada omeksa na kraju dodati limunov sok.
Promesati i posluziti.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!